Karizma | Dogodki  
Revija Karizma
iskanje po vsebini strani
KARIZMA | Koroški športnik leta 2014
Koroški športnik leta 2014
Rezultati glasovanja 2014
Intervjuji
Lea Bevčič
Edvard Kadič
mag. Nastja Mulej
Maja Tvrdy I
Maja Tvrdy II
Marjan Mijajlović
Irena Jež
Reportaže
Povezave
Koroške športne strani
Slovenske športne strani
Ostale športne strani
Tuje športne strani
O Koroški
Športni koledar
Športne zanimivosti
Koroški športniki
Tina Maze
Damir Dugonjič
Robert Koren
Klemen Turkuš
Tadej Grilc
Športno društvo Karizma
Športno glasilo Karizma
Oglaševalci
Badminton klub
Športno glasilo Karizma
Novice
Arhiv
Mali nogomet
KOROŠKI ŠPORTNIK LETA 2014

Koroški športnik leta 2014

Tina Maze najboljša koroška športnica leta 2014

Da si najboljši športnik in najperspektivnejši športnik na Koroškem, je potrebno biti kar najboljši na svetu! Tako je že desetič v akciji Koroški športnik leta 2014 osvojila naslov najboljše športnice na Koroškem alpska smučarka Tina Maze, ki je v preteklem letu postala dvakratna olimpijska prvakinja in je vodilna smučarka v svetovnem pokalu. Najperspektivnejša koroška športnica je športna plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu, ki je lansko leto osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje med starejšimi deklicami.

Zaključna prireditev akcije Koroški športnik leta 2014 je potekala v petek, 30. januarja 2015 v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem v organizaciji Koroškega radia in Športnega glasila Karizma. V januarju je potekalo že dvanajsto glasovanje za najboljše in najperspektivnejše koroške športnike v oddajah Koroškega radia, na spletni strani Karizme in petčlanske komisije. Na seznamu je bilo kar 150 koroških športnikov in športnic, preko spletne strani je bilo oddanih nekaj čez 3.600 glasov in v oddajah Koroškega radia nekaj manj kot100 glasov. Končni rezultati so bili predstavljeni na prireditvi in podeljena priznanja najboljših petim športnikom in petnajstim perspektivnim športnikom.

Tina Maze desetič najboljša na Koroškem

Najboljša alpska smučarka Tina Maze je že desetič postala najboljša koroška športnica, ki je zmagala v vseh treh glasovanjih in skupaj zbrala 1.855 točk. Na drugem mestu je tako kot lansko leto, plavalec ravenskega FužinarjaDamir Dugonjić (1.087 točk), ki je z bronasto medaljo na evropskem prvenstvu v Berlinu osvojil že svojo deseto medaljo z velikih tekmovanj. Na tretjem mestu je še ena plavalka, Tjaša Oder, ki je na EP v Berlinu z dvema doseženima državnima rekordoma na 1500 m in 800 m prosto odplavala dva državna rekorda in osvojila 4. in 8. mesto. Na četrtem mestu je pristal Janez Klančnik iz Slovenj Gradca, ki je na Havajih osvojil naslov amaterskega svetovnega prvaka v Xterra triatlonu, peta pa je bila najboljša slovenska igralka namiznega tenisa Manca Fajmut, aktualna državna prvakinja med posameznicami, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v Tokiju.

Najperspektivnejša koroška športnica je Janja Garnbret

Največ glasov med perspektivnimi športniki je prejela športna plezalka Janja Garnbret iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu (894 točk), ki je lansko leto osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje. Na drugem mestu je judoistkaZala Pečoler, tretja je bila plavalka Janja Šegel, na četrtem mestu še ena plavalka ravenskega Fužinarja Janja Jamšek. Peto mesto je pripadlo judoistki Tanji Anželak, šesti je gorski kolesar Teo Pečnik, sedmi atlet Tine Glavič, osmi igralec namiznega tenisa Tilen Cvetko, deveta judoistka Nuša Perovnik, na desetem mestu plavalec Lovro Knez, na enajstem mestu Tina Česnik, na dvanajstem mestu plavalka Mojca Hancman, na trinajstem mestu športni plezalec Zan Sudar Lovenjak, štirinajsta je bila Asja Kotnik in na petnajstem mestu judoist Vinko Prevolšek

Priznanja so podeljevali župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen in dve ravenski športni legendi, dolgoletni trener ravenskih plavalcev Henrik Medvešek in nekdanji odbojkar Adolf Urnaut. Prireditev je povezovala Špela Šavc, glavni pokrovitelj prireditve je bila Občina Ravne na Koroškem in pokrovitelj Koratur Prevalje.

B.B.

Organizatorja

Športno glasilo Karizma

Športno glasilo Karizma

Koroški radio
        Koroški radio d.d.


©Športno društvo Karizma, glasilo Karizma. Vse pravice pridržane.

Produkcija Kivi Com d.o.o.
Dogodki
Ni dogodkov


Anketa
Katera po zapovrstjo bo letošnja akcija Koroški športnik leta 2015?
  • 12
  • 11
  • 13
  • 10